Nyheder

 
The Fairy Hills - irsk folkemusik
Koncerten i Uhrenholdts Gaard er en rejse i den irske folkemusik. Der vil blive spillet medrivende reels og jigs, sunget smukke ballader og muntre, kendte sange, bl.a. The Wild Rover, Whiskey in the Jar og The leaving of Liverpool. Mange irlændere emigrerede til USA i 1800-tallet. The Fairy Hills følger i deres fodspor og slutter koncerten med amerikansk folk og country. Musikken spilles på guitar, harmonika, mandolin og div. Trommer. Der bliver rig mulighed for både at synge og klappe med, og det hele leveres med gode historier og godt humør.

Vi ses i Uhrenholdts Gaard fredag, den 15. februar kl. 19.30
Arrangementet koster 230,- kr. inkl. en let anretning
Billetbestilling: tlf. 71 17 34 11
 
 
Jul i Vrå - også i Rugbrødsbageriet
Det var i maj, de mange frivillige blev færdige med at renovere bageriet, og nu er man klar til at vise de indrettede rum frem. Man putter en del af julemarkedsboderne ind i Bageriet, og Uhrenholdtfolkene - og folkene i boderne glæder sig til at få besøg. Altså er der jul og julemarked i sydhuset, i Rugbrødsbageriet – og naturligvis i den gamle brostensbelagte gård – og fra kl. 9 er der trailermarked i baggården sønden for. Alle er velkomne til at lave ”en bette butik”, siger Arne Larsen-Ledet. Vi ved om nogen, at vejret kan drille, men vi håber, at kræmmerne – og børn og voksne fra by og land vil dukke op med hue og vanter – å månne gue sager.
Kvalitet er igen nøgleordet i julemarkedet, hvor man bl.a. kan finde strik, stentøj, frugt og most, broderi/tasker, drejede ting i træ, keramik, smykker, vin, kranse og dekorationer, ost fra Sønderhaven og meget mere.
Man kan også møde kommende konfirmander fra Folkekirken, Valgmeninghedskirken og Baptistmenigheden. De er gået sammen om aktiviteter, for at samle midler til socialt dårligt stillede i vores lokalområde. Et godt initiativ, og man må hatte af for formålet – og for samarbejdet.
De lokalhistoriske arkiver Harritslev-Rakkeby og Vrå holder også åbent. De har omorganiseret sig, og man håber, at folk vil kikke ind og se resultatet. Vråarkivet laver en udstilling af gamle julehefter, og der bliver et lille hjørne, hvor man kan se Keld Mortensens film fra jul i Vrå i 1986. Altså er der på lørdag jul i hele det gamle baggårdsmiljø. SuperBrugsen supplerer med en vild julemedisterfestival – og Petit, Vrå Bryghus og Salon Hair-Cut har også noget i ærmet.
Julemanden og hans hulde viv kommer susende med toget 15.15, og så skal der synges og danses om juletræet. Og slikposerne har vi husket, siger Finn Henriksen fra VBE.
Alt tyder på, at der endnu engang bliver jul i Den gamle Stationsby.
LL
 
 
 
 
 
 
 
”Mulighedernes Huse” udstiller i Uhrenholdts Gård
Vrå er en kunstby, og byen har meget at byde på, når det handler om etablerede kunstnere. Men Vrå har også meget at byde på, når det handler om bredde – og eksperimenterende amatørkunstnere.
En af kunstgrupperne kalder sig ”Mulighedernes Huse”, og søndag d. 4. marts kl. 11 – 17 holder man udstilling i Uhrenholdts Gård – vist den 13. i rækken.
Her kan man møde: Kurt Thomsen smykker, Birgitte Weiergang keramik, Per Nissen malerier og keramik, Gerda Randorf malerier, Annette Sørensen malerier, Gerda Jensen malerier, Gunhild Duun malerier, Anne Margrethe Lyng malerier, Conny Thomsen malerier, Birte Kristensen malerier, Lisbeth Gårdbo glas.
Udstillingen holdes for vist nok 13. gang,og bl. a Birgitte Weirgang er ny i år. Læs mere om hende andetsteds i avisen.
Der er lagt op til en spændende, varieret og hyggelig udstilling på det stemningsfyldte kornloft, hvor man også kan købe kaffe, te, vin og kage til næsten under fremstillingsprisen - og gruppen håber mange vil kikke ind.

LL
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-------------------------------------------------- 
 
 
Ny fælles kaffestue i Uhrenholdts Gaard
Lystfiskerforeningen Liver Å har længe haft klublokale i Vrå i samme hus som Lokalhistorisk arkiv. Sidste forår forlod de lokalet for at flytte i nye klublokaler tættere ved vandløbet, og pludselig var der et ledigt lokale i den aktive gård.
Men ikke ret længe. Her lige lidt tekniske data: 

Rakkeby/Harritslev lokalhistoriske arkiv er for en del år siden flyttet sammen med Vrå arkivet, og det var begyndt at knibe med plads. Det kunne løses, hvis arkivets køkken – og kaffestue blev inddraget til arkiv.

I Uhrenholdts Gaard har man i 11 år haft kaffestue i snedkerværkstedet, men borde og 18 stole optager plads. Derfor var man ikke længe om at tage kontakt til arkiverne i nordhuset, og spørge om man ikke skulle lave en ny kaffestue i lystfiskerrummet – en fælles kaffestue for både arkiverne, Uhrenholdts Gaard og Rugbrødsbageriet. Alle syntes det var en rasendes god ide, og man søgte ejeren af huset, Hjørring kommune om lov. Man argumenterede for rokaden og skrev, at man godt selv ville renovere lokalet, selv betale materialerne og selv lave arbejdet – og det syntes kommunen var en god ide’.

Uhrenholdtdrengene har med flid arbejdet på ombygning og renovering et halvt års tid – parallelt med renoveringen af Rugbrødsbageriet, og i tirsdags var det store flyttedag.

Den store rokade har gjort, at alle har fået mere plads, bedre forhold - og en ny fælles kantine med plads til 18 – 20 personer. Det er fællesskab og samarbejde når det er bedst, siger Arne Larsen-Ledet – og lige i stedets ånd.

LL

Her bærer nogle af Uhrenholdtdrengene ting og sager over i den ny istandsatte fælles kaffestue. Fra venstre er det Finn, Peter, Gert, Ivan, Leif og Jørn

….og overhovmester Jørn Lyng var mere end klar med både brød og kage
 
--------------------------------------------------
 
29.12.17Danmarksmestre spiller i Uhrenholdts Gård
Der bliver rock’n roll, nostalgi og fed 60’er-stemning, når det berømte Brønderslevband ”Pretenders” fredag d. 19. januar kl. 19.30 slår gækken løs i Uhrenholdts Gård. Vi har aldrig haft noget lignende. Vi har ikke haft råd, men de er flinke, og vi har fået en rigtig god pris. Vi lover, det bliver en oplevelse. Selv de mest tyndhårede vil kunne mærke nyt liv i de før så livløse hårrødder…. Her lidt fra gruppens pressemeddelelse:

I 2018 er det 50 år siden, vi blev vindere i ”Toppen af Poppen”, Danmarks Radios landsdækkende rockkonkurrence i 1968. Det kan ikke helt sammenlignes med nutidens X - Factor, men næsten. En kæmpe oplevelse. I anledning af jubilæumsåret har vi fremdraget vore gamle instrumenter. De har den helt rigtige 60-er lyd Det oprindelige repertoire fra 1960’erne er blevet pudset op og suppleret med de bedste numre af kendte grupper og solister fra rockmusikkens start og de følgende tiår. Det er bl.a. Chuck Berry, Beatles, Hollies, Stones, Who, Eagles, Fleetwood Mac og Doobie Brothers.
Vi er specielt kendte for vores flerstemmige sang, og efter af have banket lidt rust af, synger vi igen som i ungdommens vår.
Det legendariske Brønderslevband glæder sig til at spille på det gamle kornloft i Vrå. Det koster kun kr. 200, at blive ført 50 år tilbage til de glade 60-ere. Tag hinanden - og naboen under armen og få en oplevelse, du sent vil glemme. Ring sporenstregs til Kirsten Laursen på 71173411
På gensyn ”på lowte” 19. januar, og dørene åbnes kl. 19.00
LL
 
Nyt musikprogram for 2017/18
 
 
 
 
 
Det går godt med renovering af Bageriet i Vrå
De indledende øvelser og arbejdet på de ”indre linjer” begyndte allerede i 2013 – og da man i marts 2016 fik grønt lys, begyndte det praktiske arbejde. Siden da har Bageridrengene arbejdet hver lørdag fra 8 – 13. Det gør de stadig, og det kan ses. Fra at være en gammel, træt bygning med en spændende historie, står den nu struttende og klar til et nyt indhold – og til at skabe en ny historie.
Hver lørdag kommer der 16 – 22 frivillige i Bageriet, og arbejdsleder Thorben Svendsen magter planlægning, indkøb – og ikke mindst det meget væsentlige, at der hver lørdag er en opgave til alle…..og der er taget hensyn til både kvalifikationer, dagsform, alder, evnen til at kravle op osv. Allerede inden den store kirkeklokke er slagen 8 – er der en god og hyggelig stemning – og alle glæder sig til at komme i gang.
I ”kabyssen” sørger Jørn Lyng, Finn Sone, Arne Toft og Jens Åge for opdækning, brød på bordet, kaffebrygning – og oprydning… og de bistås af milde kvinder, der lørdag efter lørdag kommer med velsmagende og energigivende kage.
Det sociale element er der hele tiden, men det folder sig ud under kaffen. Hvis Jens Bjergager eller Ivan har været ”træls” – Holger Mikkelsen en enkelt gang er kommet lidt sent…Leif Ginges telefon blinker med ”fejl 40” - eller degnen har haft noget så sjældent som sved på panden…så dør det ikke i stilhed. Og ingen af d’herrer kunne finde på at lade det gå upåtalt forbi…Støjniveauet nærmer sig halvdelen af det, der er i Fredagsbar for modne kvinder….
Det er frivilligheden, det sociale samvær, den gensidige respekt, og fællesskabet, der bærer, og det er ikke første gang, det gør det i Vrå
LL
 


 
Skrivepulten kommer tilbage
Jeg blev kontaktet af Kirsten og Jørgen Bombæk. De havde ”et møbel”, der engang havde stået i det gamle Andelsbageri – og de ville høre, om vi var interesserede i at få det tilbage – og det ville vi da gerne.
Historien er den, at Jørgens far, Axel Andersen, førte regnskab for Andelsbageriet, og da det lukkede i 1969, fik Axel Andersen møblet med hjem. Det har stået på Bombæk siden, og her blev det brugt ude i lysbutikken. Smedene i det kommende Veteranværksted vil bruge det til skriftlige arbejder, huskesedler, kageopskrifter, bogholderi m.m. Nu kommer det gamle møbel igen hjem til det gamle bageri, der snart er ny renoveret.
LL
 


Her er Leif, Kirsten og Jørgen, da vi hentede møblet, hvor overbygningen blev brugt til Andelsbageriets kontrabøger.
 
 
 
 
 
Bageridrengene i Vrå får god service.
Det er nu et par år siden, at Uhrenholdtfolkene fik samlet et hold af frivillige ”Bageridrenge”, og det er et år siden, man begyndte at arbejde med at renovere Det gamle Rugbrødsbageri. Et kæmpe projekt, som man modigt kastede sig ud i - og man har siden arbejdet hver lørdag fra 8 – 13 med ualmindelig god opbakning. Der kommer typisk mellem 16 og 24, og med så mange håndgangne mænd, sker der noget. Man har et mål – har styr på tingene, og der er et sammenhold, og en arbejdsglæde man tydeligt fornemmer. Det bærer - og samtidigt er der tid til at have det sjovt.
Man var fra starten godt klar over, at hårdt arbejdende folk ikke kan – eller skal gå 5 timer uden mad og drikke. De fortjener en ordentlig behandling, og lige fra første arbejdsdag, var der frivillige, der meldte sig til et servicehold – et hold, der på suveræn vis har stået for indkøb, klargøring til formiddagskaffe, opvask, oprydning - og endelig en kølig ”godnat-øl” kl 13.00
Ud over holdet her, bager tapre kvinder boller og kage til formiddagskaffen, og det lune bagværk, er gang på gang er det forsvundet som dug for solen.
”Uden mad og drikke, du’r helten ikke”….og derfor er Serviceholdet og de tapre bagende kvinder en væsentlig og uundværlig del af ”Bageriholdet”.
Også her passer Carl Scharnbergs gamle læresætning: ”Ingen kan alt, men alle kan noget – og sammen kan vi det hele..”
LL

Other Roads  UDSOLGT


Et af de bedste britiske folkbands.
Bandet består af 3 meget rutinerede musikere,
som har spillet i det meste af Europa.
Der er virkelig lagt op til en forrygende oplevelse.

I pausen bliver der serveret en let anretning.

Prisen for denne herlige aften er 230 kr.
Billetter bestilles ved Kirsten på tlf. 7117 3411,
www.uhrenholdtsgaard.dk, eller uhrenholdtsgaard@gmail.com

Other Roads blev dannet i 2009 og hører i dag til blandt de bedste britiske folkbands der er dukket op inden for de sidste mange år. Med fast base i England turnerer de flittigt i det meste af Europa og New Zealand, og de fortsætter med at vinde publikum i nye lande over hele verden.
Pete Abbott, Gregor Borland og Dave Walmisley er multi-instrumentalister på violin, bouzouki, guitar og mandolin og kombineret med deres utrolig flotte vokalharmonier skaber de den spændende og unikke sound, der kende-tegner deres koncerter.
Repertoiret er en blanding af egne kompositioner og velvalgte covers, lige fra smukke, følsomme ballader til foot-stomping celtic fiddle tunes.

Other Roads har siden 2009 udgivet 6 cd’er -
den nyeste ”Long White Cloud” er fra 2015
 
 
 
 
 
Nyt fra Rugbrødsbageriet
 
1. I lørdags var der 25 til formiddagskaffe i snedkerværkstedet – de sidste to måtte nøjes med en ballesvinger – eller stående taffel…men sikken en flok. Og Selma havde sørget for både boller og kage…i den grad velfortjent…og velsmagende
 
2. Både før og efter kaffen, blev der gået til vaflerne. Fra venstre er det er det Mester-Gert fra Årup, Sasan fra Iran, Bent fra Børglum og endelig Rasmus fra Iran - et fantastisk murersjak
 
Other Roads
 
Fredag 24. Marts 2017 kl.19.30 Other Roads blev dannet i 2009 og hører i dag til blandt de bedste britiske folkbands der er dukket op inden for de sidste mange år. Med fast base i England turnerer de flittigt i det meste af Europa og New Zealand, og de fortsætter med at vinde publikum i nye lande over hele verden. Pete Abbott, Gregor Borland og Dave Walmisley er multi-instrumentalister på violin, bouzouki, guitar og mandolin og kombineret med deres utrolig flotte vokalharmonier skaber de den spændende og unikke sound, der kendetegner deres koncerter. Repertoiret er en blanding af egne kompositioner og velvalgte covers, lige fra følsomme ballader til foot-stomping celtic fiddle tunes. Other Roads har siden 2009 udgivet 6 cd’er – den nyeste ”Long White Cloud” er fra 2015.
 
 
13. januar 2017
 
 
Der bliver der mulighed for at høre god swingende jazz i Uhrenholdts Gård.

Vi får besøg af det velspillende og underholdende EAST HARBOUR JAZZ BAND, her fra det nordjyske.

Bandet består af meget rutinerede musikere, som har spillet i mange forskellige sammenhænge.

Der er virkelig lagt op til en forrygende oplevelse.I pausen bliver der serveret pølsebordPrisen for denne herlige aften er 230 kr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lokalhistorisk arkiv juler med…
Arkivet i Vrå rummer en guldgrube af arkivalier - dokumenter, film og billeder m.v., der fortæller om byens historie, og arkivfolkene håber mange vil benytte lejligheden til at kikke ind på julemarkedsdagen. Her holder man åbent hus, og viser gamle film optaget ved julearrangement i Uhrenholdts gård engang i 80-erne.
Jeg spurgte om de måske havde et gammelt vinterbillede fra Vrå, og det varede ikke længe inden Hanne fandt det her:
LL
 
 
Her er Jernbanegade i 1956. Det var før klimaforandringernes tid – dengang der var vintre. Læg mærke til juleudsmykningen, og sneen, der er skovlet sammen – og naturligvis lastbilen. Er det en Bedford, en Opel Blitz eller måske en Triangel?
 
 
Uhrenholdtfolkene klør på i Rugbrødsbageriet
”Fra Rugbrødsbageri til Kulturbageri” – sådan lyder overskriften for den renovering af det gamle rugbrødsbageri, som Uhrenholdtfolkene har arbejdet med siden april. Man har arbejdet hver eneste lørdag fra 8 – 13….selv i sommerferien, og arbejdet skrider godt frem. Man følger tidsplanen – endda så godt og vel – og det skyldes ikke mindst, at der hver lørdag har været 14 – 15 frivillige, der med ildhu har kastet sig over opgaverne. Der er humør, engagement og entusiasme, og hvis det bliver ved sådan her, vil huset stå klar om et år.
Motivet for at gå i gang med så stor en opgave er, at man i Uhrenholdts Gård savner udvidelses - og udviklingsmuligheder. Dem får man nu, takket være hjælp fra Sparekassen Vendsyssel, Hjørring Kommune, Realdania – og en stor flok frivillige. Og samtidigt bevares et af de mest karakteristiske huse fra byens barndom.
Der er glæde i Uhrenholdtlejren, og man vil lægge sig i selen for at lave en nænsom og respektfuld renovering. De tilmurede vinduer bliver genåbnet, og man har netop bestilt nye støbejernsvinduer helt magen til de originale – men med større godstykkelse, så der bliver plads til termoruder. De er godt nok dyre - kr. 120.000,-
Men man vil være tro mod det originale – og det koster. Så må man selv arbejde lidt mere, og derved strække pengene.
Der muresGert stikGårdbo og Bjergager
 
 
Holger stenkulRasmus murer
 
 
 
 
 
 
 
Doug MacLeod i Vrå
En amerikansk troubadur og storyteller i verdensklasse besøger den intime scene på Uhrenholdts Gaard i Vrå, torsdag den 3. november kl 19:30

Doug Macleod har de 2 seneste år vundet The Blues Music Awards “Acoustic Artist Of The Year” og “Acoustic Album Of The Year”. Hans sange er indspillet af Albert King, Albert Collins og Joe Louis Walker m.fl., Doug er en musikernes musiker, og han betragtes med rette som en af den akustiske bluesmusiks store fakkelbærere, som er med til at bære traditionen videre. Doug Macleods varme stemme, viden og humør og ikke mindst hans nærværende og charmerende scene-optræden har gjort, at det bliver 3. gang han er tilbage i Det nordjyske.
Doug MacLeod er flere gange Blues Music Award nomineret. Han er en berejst artist, som skriver og synger originale sange baseret på oplevelser fra hans eget liv. Han har stået i lære hos de gamle mestre og er en af de fornemste udøvere af den traditionelle akustiske blues. MacLeod er kendt for sin sublime sangskrivning, sit eminente guitarspil, en varm og sjælfuld vokal, humor, og uforglemmelige liveoptrædener.
MacLeod's har optrådt med navne som George 'Harmonica' Smith, Big Joe Turner, Pee Wee Crayton, Eddie 'Cleanhead' Vinson, Lowell Fulson og Big Mama Thornton. Over de sidste 29 år er det blevet til 19 studie albums, en del live cder, compilations, en blues guitar undervisnings DVD og en live DVD.
MacLeod's sange har været i mange TV film, og i det amerikanske hit show "In the Heat of the Night". To sange er på Grammy nominerede albums af Albert King og Albert Collins. MacLeod flyttede fra Black & Tan til Reference Recordings i 2012. "There's A Time" udkom i Marts 2013. I hver enkelt tone han spiller, lever han efter den regel, han lærte fra bluesmanden Ernest Banks : "Spil aldrig en tone du ikke tror på", og "skriv aldrig en sang om noget, du ikke ved noget om.”

Billetter á 230,- til den exclusive koncertoplevelse bestilles på tlf. 7117 3411, på www.uhrenholdtsgaard.dk eller på uhrenholdtsgaard@gmail.com
Koncerten 3. nov. kl 19:30 på Uhrenholdts Gaard i Vrå, sker i et samarbejde med Frederikshavn Blues Festival, hvor Doug dagen efter er tilbage for 3. gang pga. stor efterspørgsel fra festivalgæsterne.

Hans nye album “Live in Europe” har bl.a. modtaget disse superlativer i anmeldelserne…

"A positively excellent album, a must for all lovers of the genre. Don’t let this one slip away."
- Iain Patience, Elmore, NYC / USA Today

“This is a wonderful compilation.” - Bluezine, Netherlands

"Live In Europe- A Master's Plan” - Rootsville Belgium
 
 
Der blev gravet – og trillet..
Endnu en dejlig lørdag, hvor det hele spillede i Det gamle Rugbrødsbageri, 15 mand var beredte – og Hanne Lykkegaard kom med brunsviger, hvor der var flere dale, end der var bakker…
Vi valgte at få hydraulisk hjælp til udgravningen, og det var et godt valg. Kjeld fra Vrå maskinudlejning ville gerne støtte de mange frivillige, og han sponserede en minigraver – og med Jesper Olsen som pilot gik det forrygende. Han var fantastisk. Det var trillebørfolkene også, og da klokken var 13.00, var vi 38 cm under færdigt gulv – og det var netop målet.
Også murerne sled i det, og vestgavlen kom op i skulderhøjde…jow, jow..
 


På lørdag: Indendørs skal der lægges kloakrør, flamingo – og rionet….så alt er klar til støbning. Gårdbo er igen tilbage som mester – og udendørs fortsætter Gert og hans håndgangne mænd med at mure på vestgavlen.
Vi skal også have gang i udskrabning af løse fuger, udtrækning af søm fra bjælker, der skal genbruges – siger Ivan og Thorben… og endelig lidt mere oprydning….så afhængig af, hvad du gerne vil…husk endelig værktøj til det.
Tilbage er der bare at sige: Mange kikker med undrende øjne og tænker…hvordan kan det der lade sig gøre? Det gør man også på de bonede gulve i Codanhus.
På gensyn på lørdag…eller en anden lørdag…
Arne
 
 
Sonny Møller kommer i Uhrenholdts Gård. AFLYST!!
30. september kl. 19.30 løber næste musikarrangement af stablen i Uhrenholdts Gård i Vrå. Det byder på et genhør med trubaduren og baggårdspoeten Sonny Møller, der underholdt så fortræffeligt på det gamle kornloft for snart 5 år siden.
Sonny Møller er den glade Frederikshavnerdreng, som har været ude at se sig om i den musikalske verden. Han har spillet i flere forskellige bands, men har de seneste år arbejdet meget med egne sange, som han har haft med på sine ture rundt til mange forskellige spillesteder i landet.
Aftenen vil byde på en blanding af gamle klassikere som f.eks. Beatles, Gasolin, Elvis, Johnny Cash, Blues Brothers, Shubidua osv.. og ikke mindst hans egne sange, krydret med små løgnehistorier fra hoften!!!!
Sonny Møller er garant for en aften med god musik og fin stemning - og noget at synge med på.
Prisen for sådan en glad aften er kun 180 kr., og så er der endda en let anretning midtvejs. Billetter bestilles på tlf. 71 17 34 11 eller på uhrenholdtsgaard@gmail.com
 
Efterårets musikarrangementer
 
Musikprogrammet for efteråret i Uhrenholdts Gård.

9/9. The Billiteers
Vi har allerede fortalt om The Billiteers. Det er 50er-musik for fuld udblæsning, og det bliver ikke mindre spændende af, at et af bandmedlemmerne, Andreas Svaneborg, er fra Vrå. Vi kender ham bl.a. fra "Spil dansk Dage", som kapelmester i Vrårevyen, og fra "Slåbrock Trio"
Det bliver helt sikkert ikke træls på fredag, og er du hurtig, er der stadig et par billetter tilbage.


30/9. Sonny Møller.

Sonny Møller er Frederikshavnerdrengen som har været ude at se sig om i den musikalske verden. Han har spillet i flere forskellige bands, men har de seneste år arbejdet meget med egne sange, som han har haft med på sine ture rundt til mange forskellige spillesteder i landet.
Aftenen vil byde på en blanding af gamle klassikere som f.eks. Beatles, Gasolin,Elvis, Johnny Cash, Blues Brothers, Shubidua osv.. og hans egne sange, krydret med små løgnehistorier fra hoften!!!!
Sonny Møller er garant for en aften med go musik og fin stemning.


3/11. Doug Macleod. USA.

Her der tale om intet mindre end en sensation. Det er lykkedes os at få en af bluesmusikkens fanebærere til at spille på Uhrendtholtsgård.
Her er tale om en musiker, der de seneste 2 år har vundet The Blues Music Awards
"Acoustic Artist Of The Year" og " Acoustic Album Of The Year".
Doug Macleod's varme stemme,humør og ikke mindst hans nærværende og charmerende scene-optræden gør at der her er udsigt til en aften af de helt store.

Doug Macleod er en berejst artist som skriver og synger originale sange baseret på oplevelser fra hans eget liv. Han har stået i lære hos de gamle mestre og er en af de fornemmeste udøver af den traditionelle akustiske blues. Macleod er kendt for sin sangskrivning, sit eminente guitarspil, en varm og sjælfuld vokal, humor og en uforglemmelig liveoptræden.
Her er der simpelthen tale om intet mindre end en stor BLUES oplevelse.

Billetter bestilles hos Kirsten Laursen, tlf. 71 17 34 11 eller på uhrenholdtsgaard@gmail.com
Musik i Uhrenholdts Gård
Fredag den 9. september, kl. 19.30 - dørene åbnes kl. 19.00


Kom med en aften tilbage til 50érne - Årtiet hvor man stadig gik til vaskeægte dansebal i laden med rockabillybands og strutskørter - med V8motorer brølende i baggrunden... eller var det en Skylon knallert....
Hør musik kraftigt inspireret af blandt andre Brian Setzer, Johnny Cash, The Jime, Carl Perkins, Elvis, Paul Pigat, Reverend Horton Heat og mange flere.
Kom i Uhrenholdts Gård og lad håret blæse helt over i nakken af ingen ringere end:Billetter bestilles hos Kirsten Laursen, tlf. 71 17 34 11 eller på uhrenholdtsgaard@gmail.com
Det koster kr. 230,- inkl. en let anretning, der serveres midtvejs.


– You aint nothin ́but a hound dog – 
 
 
Fast bund i Bageriet

Uhrenholdtfolkene er godt i gang med at udvide og udvikle virksomheden – og takket være hjælp fra Sparekassen Vendsyssel, Hjørring Kommune og Realdania – og en stor flok frivillige - er man nu i gang med at renovere og inddrage Det gamle Rugbrødsbageri.
Når man laver lagkage, handler det ikke mindst om at få lavet en god bund. Det gør det også, når man renoverer et hus, og det var netop det, der skete i forrige uge i Bageriet.
Det gamle gulv var brækket op og kørt væk – og et nyt var i støbeskeen. Og det blev en ”lagkage” med flere lag: Allerførst udgravning af 39 cm jord, så ind med ca. 4 cm afretningssand – og der oven på 23 cm flamingo med høj meget isoleringsværdi. Og oven på det 8 mm tykt jernrionet - hævet 5 cm over flamingoen – og så 12 cm beton. Teorien blev – takket være 12 kubikmeter beton fra Kaas – og mange frivillige, omsat til praksis.
Nu ligger der en fast, stærk og lun bund, og det er ikke det dårligste grundlag, når man skal lave et nyt kulturhus.
LL
 
 
 Betonsjakket, under ledelse af Erik Gaardbo, jævnede betonen ud.
 
 

En dygtig chaufør og et langt gummitransportbånd, sørgede for, at flydebetonen kunne komme helt hen i vestenden af rummet.
 
 
 
 
..og til sidst skulle gulvet ”wuppes”, så det flød rigtig ud..og her er Gert godt i gang…
 
 
 
Bagerigulvet er ude
 
 
Bagerigulvet er ude.
De mange frivillige i Uhrenholdts Gård arbejder målrettet på at renovere det gamle rugbrødsbageri, og alt går efter planen. Det gode fremmøde har gjort, at man faktisk er lidt foran, og i lørdags var det sidste af det gamle gulv kørt ud. Man stødte bl. a. på hemmelige og ukendte sokler og også noget af fundamentet til stenovnen og skorstenen. Men der blæser nye vinde – med respekt for det gamle.
To store containere er fyldt op, og nu er man nede ved fast bund – nede ved jorden. Og det med jorden er kun delvis rigtigt, for jorden under det gamle betongulv er en skøn blanding af jord og murbrokker – en blanding, der er næsten umulig at grave i med en skovl. Gid man kunne se, hvad man gjorde der i starten af 1900-tallet, hvor huset blev bygget.
Bageridrengene har sagt, at de skal ned i 45 cm under færdigt gulv. Så der bliver plads til 3 cm afretningssand, 30 cm flamingo og 12 cm beton. Altså er det ikke så få ”knudrede” kubikmeter, der skal ud. Derfor har man lejet lidt hydraulisk kraft til på lørdag. En minigraver fra Vrå Maskinudlejning med erfaren pilot… og så kører Bageridrengene ud med 8 – 10 velpumpede ”Hjywlborer for enkeltmaj”.
Det glæder man sig til – og samtidigt går et murerhold – ”Gert og mørteldrengene” - i gang med at genopbygge vestgavlen.
Jo, der bokses med dejen og bages på det gamle rugbrødsbageri - og med det gå-på-mod og den gejst og arbejdsglæde, der hver lørdag bliver lagt for dagen, tyder alt på, at det vil lykkes de mange frivillige, at få Det gamle Rugbrødsbageri renoveret og transformeret til et ”Kulturbageri” – og det er jo netop lige det, det handler om.
LL
 
BJÆSK-SMAGNING


Fredag d. 8. april kl. 19.30 (dørene åbnes kl. 19) har vi i Uhrenholdts Gård været så heldige at få en aftale med Peter og Jette fra "Naturen på flaske".

De vil servere smagsprøver og dele ud af deres viden om indsamling af planter, trækketider, blandingsforhold og meget mere.
Efterfølgende vil der være mulighed for at købe bjæsk fra "Naturen på flaske".

Om sig selv skriver "Naturen på flaske":

"Fra hobby til virksomhed.

Det hele startede egentlig ganske uskyldigt for 12 år siden med en pose grønne valnødder, som skulle blive til den valnøddesnaps, Peter Mortensen havde drømt om at lave i årevis.
Men nu tager det jo over et år at trække alt det gode ud af valnødderne, så ventetiden blev brugt på at lave andre bjæske. Og så gik det ellers amok.
I dag er hobby blevet til virksomhed. Naturen På Flaske leverer bjæske til en række forskellige forretninger, virksomheder og restauranter.
Med over 800 forskellige essenser stående er der også mange forskellige kombinationer af smagsoplevelser."

Arrangementet koster 100 kr./person, og der serveres lidt brød, ost og pølse til smagsprøverne.
Billetter kan som vanligt reserveres hos Marianne på tlf. 71173411 eller www.uhrenholdtsgaard.dk

 
Skotsk/irsk musik i Uhrenholdts Gård - UDSOLGT


Fredag den 1. april kommer det skotske band CELTIC HORIZON BAND på besøg i Uhrenholdts Gård.
Celtic Horizon er et band, som spiller glad tempofyldt skotsk og irsk musik. Bandet spiller en blanding af nye sange og de gamle traditionelle skotske og irske sange.
2 af bandets medlemmer har tidligere gæstet Uhrenholdts Gård - dengang som medlemmer i det nu opløste band BEGGARS ROW.
Det er et band, der kommer tæt på publikum, og der opstår en fantastisk stemning.
Alt i alt er der lagt op til en glad stemningsfyldt aften på det gamle kornloft.

Billetter kan bestilles hos Marianne på tlf. nr. 7117 3411, eller på www.uhrenholdtsgaard.dk.
Billetterne koster kr. 230,00 - og der serveres en let anretning i pausen.
Dørene åbnes kl. 19.00 og musikken starter kl. 19.30.

På gensyn i Uhrenholdts Gård
 
 
 
Glad jazz i Uhrenholdts Gård      UDSOLGT

Fredag d. 11. marts kommer "Advokaternes New Orleans Jazzband" i Uhrenholdts Gård. De spiller traditionel jazz - nogle kalder det Riverboat Jazz, Papa Bue og Bjarne Liller Jazz...kært barn har mange navne.

Advokaterne er et rutineret og sammenspillet band med dygtige nordjyske jazzmusikere - anført af advokat Henrik Skaarup. Gutterne er kendt for deres spilleglæde og helt særlige evne til at komme ud over kanten, og numrene præsenteres med underspillet nordjysk humer.

Det er glad musik, der går lige ind, og man har svært ved at sidde stille.

Så, sagt lige ud - der bliver gang i den på det gamle kornloft.

God og glad musik, gode rammer, godt selskab, god mad, godt øl...og lidt skum på næsen.

Det koster kr. 230,- der er en let anretning midtvejs, det begynder kl. 19.30 - og dørene åbnes kl. 19

Billetter kan bestilles hos Marianne på 71173411 eller på www.uhrenholdtsgaard.dk

En oplevelse vente på fredag.... lige midt i Vrå..

Venlig hilsen - og på gensyn

Uhrenholdtfolkene

R.NOOR - AFLYST!!
En aften med "Årets danske Sangskriver" 2013

Fredag den 12. februar, kl. 19.30.
Det koster kr. 150,- inkl. en let anretning, der serveres midtvejs.

Billetter bestilles hos Marianne Pedersen 71173411
eller på uhrenholdtsgaard@gmail.com
Dørene åbnes kl. 19.00 - der er bordkort med dine bestilte pladser

I Uhrenholdts Gård er vi mere end stolte af at kunne præsentere en solokoncert med R.NOOR, en blomstrende ung musiker, hvis musik rammer både unge og ældre.
“Allerede når fingrene rører strengene bliver man ramt. Hendes guitarlyd må være indstillet på "hjertefrekvens", for den går i hvert fald lige i kulen.” Sådan skriver GAFFA´s anmelder om R.NOOR, der er synonymet for 24-årige Rikke Mølbæk Thomsen.
Det er historien om den rodløse sangskriver, guitarist og sanger, der er født i Ilulissat, Grønland og opvokset i Sønderjylland, for nu at blive spået som en af Nordjyllands mest lovende upcoming navne. Dén plads har hun cementeret med titler som “Årets Nordjyske Sangskriver” 2013 v. Skråen og “Årets Danske Sangskriver” v. Akustikkens Sangskriverkonkurrence.
R.NOOR er store skandinaviske klangflader og overvældende rock-hooks, med tydelige rødder i 80’ernes sans for ørehængere; leveret med en melankolsk intimitet, der rammer, i et liveshow, du husker.
R.NOOR er et særdeles habilt live-navn. Hun har ageret support for toppen af dansk musik, vi vil bare nævne Marie Key, Allan Olsen, Niels Hausgaard og The Blue Van. Rikke har været på plakaten hos både Smukfest, Nibe Festival og Tønder Festival.
Ja, vi kunne blive ved, men kom selv og hør den 12. februar kl. 19.30
 
6. januar 2016
 
Musik i Uhrenholdts Gård:
FOLKLAND – country / folk-rock        UDSOLGT!!!

Fredag den 22. januar, kl. 19.30.
Det koster kr. 230,- inkl. pølsebord, der serveres midtvejs.

Billetter bestilles hos Marianne Pedersen 71173411 eller på uhrenholdtsgaard@gmail.com
Dørene åbnes kl. 19.00 - der er bordkort med dine bestilte pladser.

FOLKLAND – country / folk-rock:Vi kalder vores koncert “From Dublin to Nashville”. En musikalsk rejse fra en irsk pub over engelsk / amerikansk folk til god gammeldags country.
Folkland tager afsæt i de bedste numre fra den irske folkemusik, de kendte sange, stille ballader og reels, jigs, hornpipes i medleys på mandolin og harmonika akkompagneret af bas og trommer. Pubstemning fra Dublin, når det er bedst.
Vi har samlet et par håndfulde af de bedste britiske og amerikanske folk-sange både traditionelle og singer/songwriter sange.
Koncerten afsluttes med et udvalg af tidernes bedste countryklassikere fra Nashville og omegn, krydret med et par cajun-twosteps.
Vi har pudset musikken grundigt af, og givet den nyt liv. Alt i alt er der lagt op til en musikalsk og festlig aften i Uhrenholdts Gård.
Vi har bl.a. spillet Fishermens Rest, Nr. Lyngby, Emmersbæk Kirke, Hirtshals, Den blå Café, Lønstrup, De tre Stuer, Tversted, Skagen Festivalen, Freddys Bar, Frederikshavn og mange andre steder.
Folkland består af Nick Pallisgaard på mandolin, guitar og sang, Kaj Bertelsen på harmonika, guitar og sang, Per Johansen på trommer og sang og Helge Nyborg Jensen på bas og sang.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Program for Julemarked lørdag d. 28/11-2015

Kl. 11 – 16.30
- Markedet er åbent, og det vil summe af liv ude og inde
- Udstillere i Uhrenholdts Gaard
- Leif’s Juletog kører
- Tilberedning og salg af Ungarsk Gullasch
- Salg af juletræer
- ”Jul i gamle dage” i Lokalhistorisk Arkiv v/ Vrå Bibliotek
- ”Julejagten” på P-pladsen v. Varmeværket. Præmie: gavekort til bio – offentliggøres   efter dans om juletræet.
- Elnis hygger om markedsgæsterne – og giver måske trækketur på hans rensdyr…

Kl. 11.15 – 13.45 ca.
- PartyUartig Band

Kl. 14 – 14.30 ca.
- Elnis optræder

Kl. 15.30
- Dans om juletræet i Uhrenholdts Gaard
- Uddeling af godteposer

Ca. 16.00
- Uddeling af præmie for ”Julejagten” v./KFUM-spejderne

16.30
- TAK FOR I DAG!
 
 
 
 
 
 
 
 
UDSOLGT!!
Fredag den 13. november, kl. 19.30 - dørene åbnes kl. 19.00

Kjeld Torbjørns
Slåbrock Trio

Billetter bestilles hos Marianne Pedersen 71173411 eller på uhrenholdtsgaard@gmail.com
Det koster kr. 230,- inkl. pølsebord, der serveres midtvejs.
I de glade 1970-ere" flåent" Slåbrock Band der ud af med numre som "To gears Disella", "Banko" og "A er så glå ve dyjr", indtil de i 1984 havde rendt hornene så meget af, at bandet opløstes.
Nu kan bandets sanger og sangskriver Kjeld Torbjørn ikke holde sig fra scenen længere, han har slået sig sammen med de instrumentale ekvilibrister Ole Albrechtsen og Andreas Svaneborg.
Uhrenholdts Gård er rimeligt godt tilfreds med at yde husly til trioen, det kan ikke gå galt, og der venter publikum en forrygende aften.
Vi kender de tre herrer, yderligere præsentation burde være overflødig, men her er alligevel, som en forsmag på aftenen, lidt snak med og om Kjeld Torbjørn.
Mundlam har han heldigvis aldrig været.


- Ikke for at prale, men…. Jeg er ofte er blevet sammenlignet med Bob Dylan. Og med Anne Linnet.
Siger Kjeld Torbjørn - helt uden vendelboernes ellers så kendte beskedenhed. Er Janteloven afskaffet – eller hvad? Men så føjer han til – og dermed dukker både Jantelov og beskedenhed alligevel frem:
- Præcis som de to, så havde jeg heller aldrig fået lov at synge, hvis ikke jeg selv havde skrevet sangene.


Kjeld Torbjørn – nu 69-årig pensionist, men stadig ramt af mund-diarré. (Foto: Bo Hellum)


Men – så ringe står det nu slet ikke til. Faktisk har nu 69-årige Kjeld Torbjørn bevaret mere af sin gamle sangstemme end omtalte Dylan. Og dét til trods for at han gennem 25 år slet ikke brugte den. Fra 1984, hvor det legendariske Slåbrock Band blev opløst, oplod frontmanden og sangskriveren kun sin røst ved familiefester og julegudstjenester. Indtil han i 2010 som efterlønner fik lysten til at optræde tilbage – og siden er det gået løs på scenerne rundt om, dels med sange fra en ny CD ”Den dér med ham dér fra Slåbrock Band”, dels med de gamle Slåbrock Hits.

Kjeld Torbjørn var og er mr. Slåbrock, der skrev alle de store hits, som det legendariske nordjyske band havde succes med i 1970’erne og ’80erne. I alt 3 vinyl-LP’er blev tilsammen solgt i langt over 100.000 eksemplarer. Og SB blev kendt som et af de mest forrygende live-bands i Danmark.

- Jo, selvfølgelig spiller vi sangene fra de gyldne år i 1970erne og 80erne, siger Kjeld Torbjørn. Og det er sgu ikke kun for publikums skyld. Jeg kan stadig li’ at synge ”To gears Diesella” og ”Truckdrøwe Maj” og ”Er min ring mon for stram til din finger”. Men jeg har osse et par nye i posen – og folk har taget virkelig godt imod numre som ”Vild med flæsk” og ”En dansktop-sang”.

Musikalsk – Torbjørn spiller ikke selv noget instrument – ligger sagen i de allerbedste hænder hos de to øvrige og noget yngre tredjedele af trioen: Ole Albrechtsen på guitar og dobro og Andreas Svaneborg på guitar og harmonika.


Men har alderen slet ikke gjort en forskel? Hvad med det engang så berømte Slåbrock-sceneshow?

- Altså, nu er det jo en akustisk trio, jeg driver rundt i manegen – så det begrænser støj-niveauet en del, siger Torbjørn. Publikum skal jo heller ikke have ødelagt deres høreapparater – eller pacemakere. Og jeg må tilstå, at de mange kostumer og lyn-omklædninger er forblevet, hvor de hørte hjemme – tilbage i det forrige århundrede. Til gengæld tror jeg – det har man venligt fortalt mig – at mine oratoriske evner ikke virker slidte. Jeg har altid holdt af at lave halvt koncert og halvt stand-up. Og skulle en publikummer eller to stikke næsen frem… ja, så får han/hun én på snotten. Præcis som i gamle dage, lover den gamle Slåbrock-sanger.

Nok er manden nu pensionist, men han dyrkede faktisk stand up-genren længe inden denne fik sig et navn her i landet. Og han er i forrygende form og kan sagtens fylde scenen ud – uden rollator. Så alt og alle – publikum inklusive – får læst og påskrevet i en gang forrygende mund-diarré. En aften med Kjeld Torbjørn er massage til syng-med-musklerne. Og ikke mindst til latter-musklerne.
 
 
 
Mike Wellands & Uffe Steen I Uhrenholdts Gård - et musikalsk kup....


Mike Wellands
Enhver, som har set Mike i aktion på scenen, ved, at han spiller og synger medrivende blues, og at han kan få sin mikrofon til at lyde som et helt trommesæt. Han formår at skabe en fortættet og intim atmosfære på selv de største spillesteder. Men når han spiller på en mindre klubscene, er han allermest i sit es, for nærkontakten til publikum betyder meget for ham. Han har det bedst, når han giver sig selv 100 procent. Det gør han hver gang, og han glæder sig meget til igen at spille på det gamle kornloft. Og denne gang er han ikke alene. Det er han langtfra. Han kommer sammen med en anden blueskapacitet:


Uffe Steen
Uffe Steen er en kendt dansk guitarist indenfor blues og jazzgenren. Han har medvirket på over 60 udgivelser som solist og sideman. Han har udgivet 4 CD’er – har udgivet flere lærebøger i guitarspil og underviser blandt andet på det rytmiske musikkonservatorium i Århus.
Uffe Steen er kendt som en meget dygtig og alsidig guitarist, der har sin egen unikke spillestil - og sit eget indfølte, bluesmættede udtryk. Han spiller energisk og melodisk og bevæger sig ubesværet i grænselandet mellem jazz, blues og rock.

Blues i verdensklasse i Vrå
Det bliver en oplevelse, når de to garvede blues-drenge spiller sammen på det stemningsfyldte kornloft i Uhrenholdts Gård. De formår på hyggelig, ukrukket og charmerende vis at komme ud over scenekanten – og begge elsker små, intime spillesteder, hvor man er tæt på publikum.
Kort sagt: Der er lagt op til en fantastisk aften, og vi tror der bliver rift om billetterne. De kan bestilles hos Marianne Pedersen 71173411 eller på uhrenholdtsgaard@gmail.com Det koster kr. 230,- inkl. pølsebord, der serveres midtvejs. Dørene åbnes kl. 19.00 og kl. 19.30 er der blues i verdensklasse... midt i Vrå.
Arne
 
8. august 2015, Vrå Marked
 
The Boxty Lads spiller til Vrå Marked
Lørdag d. 8. august bliver der gang i den i Vrå. Beboer- og Erhvervsforeningen arrangerer Vrå Marked, og hele Jernbanegade og vestenden af Østergade vil summe af liv.
Byens butikker er klar med knivskarpe priser, og det samme er de mange kræmmere, der frister med spændende ting i bugnende trailere.
I år er der fokus på børnekræmmere, og foreningen håber, at rigtig mange børn vil springe ud som sælgere og være med til at skabe en sjov og hyggelig markedsdag.
Som kræmmer får sin plads efter ”først til mølle princippet”. En stadeplads koster kr. 100,- men den er gratis for børnekræmmerne.
Traditionen tro kommer borgmester Arne Boelt og åbner markedet kl. 10, men der tyvstartes med morgensang, gratis morgenkaffe og rundstykker i baggården bag Apoteket allerede kl. 9
Der vil være forskellige aktiviteter og indslag dagen igennem – bl.a vil der være Vrå-mesterskaber i pedaltraktortræk – mere om det senere.
Og trænger man til en pause, så kan man få et godt hvil og et krus øl – tilsat irsk folkemusik. Og det er virkelig et internationalt band Uhrenholdtfolkene har fået fat i.
Fire musikere – to fra Irland og to fra Italien – sammen kalder de sig for Boxty Lads. Og selv om det er internationalt, er det samtidigt lidt lokalt. Den ene af irerne er nemlig Dominic Kelly, der i mange år har boet i Vrå, og de 4 gutter glæder sig til at til at spille for folk fra Vrå og omegn - og fra scenen i den gamle gård.
Domminic fortæller: Vi hedder The Boxty Lads efter vore to yndlings Irish Trad bands, The Bothy Band og Planxty. Desuden er Boxty navnet på en kendt Irsk ret, lavet af kartofler.
Paul og jeg er fra Dublin, Irland og startede med at spille sammen i Irland i 1995.
Resten af bandet består af Daniele og Frankie fra Rom, hvor Paul har bort de sidste 12 år.
For halvandet år siden tog jeg til Rom, for at spille musik til St. Patrick's Day Og der er der, hvor bandet rigtigt startede.
Paul spiller bouzouki og mandolin og synger.
Jeg spiller banjo, bodhran (irsk tromme) og synger.
Daniele spiller klaver og synger.
Frankie spiller guitar og synger.
Kom frisk og syng med!

Det lyder rigtig godt, og tilbage er blot at sige: Læg lidt penge til side, for på Vrå Marked kan der helt sikkert laves gode handler – ja sågar ”knywhajler”
 


Her det internationale band Boxty Lads i en dunkel irsk pub. Mød dem i Uhrenholdts Gård når der er marked i Vrå
Uhrenholdts Gaard | Jernbanegade 8C, 9760 Vrå - DK | uhrenholdtsgaard@gmail.com